Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز از جشنواره تلویزیونی مستند، محمدعلی یزدان پرست، کارگردان «صدای پای آب» درباره این مستند گفت: این مستند، آیینی کهن در نیم ور محلات را روایت می‌کند که بخشی از آیین‌های باران خواهی و دعای باران است. این آیین که قدمتی هزار ساله دارد به آیین‌های میترایی برمی‌گردد که برای افزایش بارش باران صورت می‌گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این مستند، نیم نگاهی هم به مستند «سرود دشت نیم ور» دارد که به کارگردانی مرحوم محمدرضا مقدسیان در سال 1364 تولید شده است. این آیین به این صورت است که تعدادی از کشاورزانی که در حوالی نیم ور - از توابع استان مرکزی – زمین‌های کشاورزی دارند، در ماه اسفند که مدتی قبل از شروع فصل کشاورزی می‌باشد، نهری را که در آن منطقه وجود دارد لایروبی می‌کنند. در واقع هرکس به مقدار سهم آب خود باید همان مقدار، این کار طاقت فرسا را انجام بدهد.

یزدان پرست در ادامه گفت: بعد از اتمام مراحل لایروبی، جشنی در این منطقه برگزار می‌شود به نام جشن بیل‌گردانی؛ این نمایش تمسخری بر خان سالاری بوده است. این جشن به این صورت بوده که هفت بیل را به نشانه هفت آسمان در دو دسته سه تایی و چهارتایی به هم گره می‌زدند و هفت بیل را با فرم خاصی روی سر می‌چرخاندند. هرکسی که بتواند دور بیشتری این بیل‌ها را بچرخاند پهلوان منطقه خواهد شد.

**مرثیه برای زمین در مستند «مرگ تالاب‌ها»

حمیدرضا کیوان فر کارگردان مستند «مرگ تالاب‌ها» درباره این مستند گفت: در این مستند، هدف ما این بوده است که یک کار علمی با استنادات محکم ارائه دهیم، به خاطر همین از یک تیم پژوهش قدرتمند و حرفه‌ای استفاده کردیم تا اطلاعاتی که ارائه می‌کنیم کاملا علمی باشد.

وی افزود: گفتار متن این مستند توسط استاد افشاریه خوانده شده است. قصه «مرگ تالاب‌ها» روایت تالاب‌های شمال کشور است و تهدیداتی که آن‌ها را به سمت نابودی پیش می‌برد. تاریخچه شکل گرفتن تالاب‌ها هم بخشی از این مستند را تشکیل می‌دهد. نکته تلخی که وجود دارد، این است که همه تالاب‌های ایران با مشکلاتی مثل کمبود آب، شور شدن آب و از بین رفتن پوشش جانوری اطراف تالاب، مواجه هستند.

کیوان فر در پایان گفت: تالاب‌ها یک چهارم اکسیژن کره زمین را تولید می‌کنند. موجودات تک سلولی در تالاب‌ها این کار را می‌کنند که خشک شدن تالاب‌ها اکسیژن زمین را به شدت تهدید می‌کند. ما سعی کردیم این مسئله را در مستند «مرگ تالاب‌ها» به زبان تصویر بیان کنیم.

مستندهای «مرگ تالاب‌ها» و «صدای پای آب» امشب ساعت بیست در قالب برنامه تلویزیونی جشنواره مستند روی آنتن شبکه مستند خواهند رفت.

502

صدای پای آب شبکه مستند جشنواره تلویزیونی محمدعلی یزدان پرست محمدرضا مقدسیان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۳۳۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از هدر رفت آب با مسدود کردن یکی از دهنه های خروجی در تالاب بامدژ

احمد فریسات مسئول مرکز پایش تالاب بامدژ گفت: بدلیل فرسایش متناوبی که در بعضی از دیواره های موجود در اطراف تالاب در اثر حجم آب ورودی در بارش های زمستانه و همچنین سیلاب ها ایجاد می شود ، با مشارکت تعدادی از ساکنین چند روستای حاشیه تالاب بامدژ و با تلاش مضاعف یکی از بزرگترین نقاط خروج و هدر رفت آب تالاب مسدود گردید.

او می‌گوید: یکی از مزایای ترمیم این خروجی ها علاوه بر نگهداشت آب تالاب ، آن هم با توجه به معضلاتی که در تامین حقابه تالابها وجود دارد ، جلوگیری نسبی از ایجاد تنش آبی در اکوسیستم تالاب در فصل تابستان می باشد ، همچنین بدلیل اینکه با حفظ آب در بستر تالاب ولو در کمترین سطح ممکن ، از آتش سوزی های محتمل در تابستان که در مواردی بصورت عمدی یا خطای انسانی و در مواردی هم بواسطه افزایش دما و خشک شدن نیزارها حادث می شود هم جلوگیری بعمل خواهد آمد.

 با توجه به در دست ساخت بودن پروژه بند تاخیری برای این تالاب ، در صورت تکمیل این سازه دیگر نیازی به بستن سالیانه این خروجی ها نمی باشد چرا که کُل این محلهای خروج آب در امتداد تالاب که در اثر فرسایش بصورت متناوب ایجاد می شوند با تکمیل فاز سوم پروژه یعنی ایجاد خاکریز (دایک) خاکی به طول تقریبی ۱۲ کیلومتر و ارتفاع حدودا ۲ متری بصورت اصولی و کامل مسدود خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • جلوگیری از هدر رفت آب با مسدود کردن یکی از دهنه های خروجی در تالاب بامدژ
  • تالاب پرآب شیرین سو
  • مجموعه مستند «پا به ماه» از شبکه ۲
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • قایق هایی که پس از سالها در کنار کوه خواجه سیستان به آب افتاد
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • عجیب‌ترین حیوانات آمریکای جنوبی + فیلم
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • آبگیری هفت هزارهکتار از تالاب جازموریان